Biscuiti cu unt si portocala
Biscuiti cu unt si portocala sunt biscuiti fargezi, usor de preparat si care nu necesita timp de asteptare la rece.
Sunt deliciosi atat calzi, cat si reci si rezista pana la 2 saptamani in cutii ermetic inchise. Asta daca nu aveti pofticiosi prin zona. La noi mai mult de 2-3 zile nu rezista.
Utile!
- Este nevoie sa folosim unt moale, de la temperatura camerei. In lipsa acestuia, am facut biscuiti fragezi cu untura si au iesit deliciosi.
- Nu este nevoie sa lasam aluatul la frigider. Intindem foile imediat ce terminam de framantat.
Ingrediente:
- 200 gr unt
- 180 gr zahar
- 2 oua
- 430 -440 gr faina
- 1 lingura/ 15 gr cacao
- 1/2 lingurita bicarbonat ( 1 gr)
- 1 lingurita esenta de portocala
- 1 lingura coaja razuita de portocale
- 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Cum preparam Biscuiti cu unt si portocala
1.Mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul timp de 5-6 minute.
2.Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare sa le integram bine.
3.Adaugam faina toata odata, adaugam bicarbonatul, coaja de portocala razuita si esenta de portocala si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca este nevoie, putem sa mai adaugam un praf de faina.

4. Intindem foi subtiri de aluat si le decupam cu decupatoare in formele dorite de noi. Punem biscuitii decupati in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem timp de 12-13 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade sau pana cand incep sa se rumeneasca usor la colturi.
5.Imediat ce sunt gata, dam biscuitii prin zahar pudra. Pofta buna!

Va recomand sa incercati si reteta de biscuiti crapaciosi cu aroma de portocala.
Vizualizări: 228

