Aperitiv piept de pui crocant
Aperitiv piept de pui crocant este un aperitiv gustos, rapid de preparat si din doar cateva ingrediente. Am plecat de la ideea puiului Shanghai si am improvizat putin, am facut o combinatie care duce si spre aripioerele de la KFC.
Acest piept de pui crocant cred ca ar merge foarte bine si pe un platou cu aperitive festive.
Sfaturi pentru Aperitiv piept de pui crocant!
- Este indicat sa folositi piept de pui din comert, acesta se gateste mai usor decat carnea de pui de curte.
- Pieptul de pui se taie in fasii subtiri, cam de grosimea unui deget.
- Fulgii de porumb se sfaramiteaza cat mai bine, insa fara a deveni o pulbere.
- In oul batut adaugam toate condimentele si sarea.
- Pieptul de pui prajit se scoate pe farfuria peste care am asezat prosoape de bucatarie. Acestea au rolul de a absorbi surplusul de ulei.
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui
- 3 oua
- aprox. 150 gr fulgi de porumb
- 3 linguri cu varf de faina
- sare
- piper
- ardei boia
Mod de preparare.
1.Mai intai maruntim fulgii de porumb.
2.Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia.
3.Feliem pieptul de pui si punem tigaia cu ulei la incins.
4.Dam feliile de piept de pui mai intai prin amestecul de ou cu faina, apoi prin fulgii de porumb maruntiti.
5. Prajim pieptul de pui pe ambele parti si il scoatem pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi surpulusul de ulei. Pofta buna!
Vizualizări: 13
[…] prepararea rulourilor este recomandat sa folosim piept de pui fara […]
[…] pui si chiar m-a facut curioasa, asa ca a trebuit musai sa le incerc si eu. In trecut am preparat snitele cu fulgi de porumb, insa acelea ies crocante spre deosebire de cele cu fulgi de cartofi icare ies moi si […]
[…] de pui cu sos cremos cu ciuperci este una dintre cele mai gustoase pulpe de pui gatite vreodata. Ma gandesc ca ar fi foarte gustoase servite si cu mujdei de usturoi si […]