Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume

Date:

Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume

Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume, asa s-ar traduce denumirea acestui tort delicios. Ce m-a uimit pe mine a fost modalitatea de preparare a acestui tort. Se pune in tava partea de blat din galbenusuri, se acopera cu bezea si se coc 2 blaturi deodata. Cele doua blaturi de umplu cu crema fina de vanilie si frisca. Cred ca este unul dintre cele mai rapide si mai simple torturi din lume. Poate fi pregatit cu o zi inainte, ceea ce il face perfect pentru ocazii speciale. Un alt avantaj este acela ca nu are nevoie de decoruri complicate- bezeaua aurie si migdalele prajite ii ofera un aspect elegant si apetisant.

Ingrediente 2 blaturi:

  • 3 galbenusuri
  • 80 gr unt
  • 70 gr zahar 
  • 3 linguri cu lapte
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Ingrediente bezea:

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 40 gr fulgi de migdale
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 3 galbenusuri 
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 30 gr amidon alimentar
  • 1 lingura de faina/ 10 gr
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare.

  1. Mai intai preparam crema. Punem laptele la fiert. Amestecam galbensuurile cu zaharul, cu amidonul si faina si turnam in fir subtire laptele fierbinte amestecand continuu. Punem din nou crema la fiert la foc mediu si o lasam pana cand se ingroasa ca o budinca. Adaugam esenta de vanilie si coperim crema cu folie alimentara apsand-o direct pe suprafata cremei si o lasam sa se raceasca.
  2. Preparam blaturile. Mixam untul cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam galbenusurile, laptele si esenta si le incorporam cu mixerul. Adaugam faina, praful de copt si un praf de sare si le incorporam cu o spatula. Impartim acest aluat ( putin aluat) in 2 tavi cu diametrul de 20-21 de cm si il intindem cat mai uniform. Tavile le tapetam cu hartie de copt inainte de a adauga compozitia de blat.
  3. Mixam albusurile cu un praf de sare timp de 3-4 minute, apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie si le mixam spuma. Impartim bezeaua in doua parti si o adaugam deasupra celor 2 blaturi necoapte puse anterior in tavi. Presaram fulgi de migdale si coacem cele 2 blaturi deodata in cuptorul preincalzit la 165 de grade. Coacem blaturile timp de 25-28 de minute pana cand devin aurii.

4. Lasam blaturile la racit.

5. Hidratam gelatina in 50 ml de apa rece, apoi o topim pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde. Adaugam gelatina in crema racita si amestecam bine cu telul.

6. Mixam frisca lichida.

7. Asamblam tortul. Punem un blat de tort pe un platou cu partea cu bezea in jos. Adaugam toata crema, toata frisca si finalizam cu celalalt blat de tort avand grija ca partea cu bezeaua sa fie in sus.

8. Dam tortul la rece timp de minim 5-6 ore. Pofta buna!

Sursa

Vizualizări: 1215

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Mancare de linte cu orez

Mancare de linte cu orez Mancare de linte cu orez...

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...

Chiftelute din naut la cuptor

Chiftelute din naut la cuptor Chiftelute din naut la cuptor...