Salata de conopida cu iaurt
Salata de conopida cu iaurt este o salata foarte gustoasa care imbina armonios gustul usturoiului proaspat pisat cu aroma conopidei. Am facut de multe ori salata de conopida, insa de fiecare data cu maioneza. De data aceasta, am vrut ceva care sa fie mai light si am adaugat in locul maionezei iaurt grecesc. Rezultatul este o salata foarte gustoasa pe care toti au apreciat-o.
- Conopida este extrem de benefica pentru sanatate, fiind bogata in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, avand in acelasi timp un continut scazut de calorii.
- Inainte de gatire lasam conopida timp de 30 de minute in apa pentru indepartarea posibilelor impuritati.
Ingrediente salata de conopida:
- 1 conopida mare
- 250 gr iaurt grecesc
- 3-4 catei de usturoi pisati
- sare
- marar verde
Cum preparam salata de conopida cu iaurt grecesc
- Indepartam frunzele conopidei si o lasam in apa rece timp de 30 de minute.
- Desfacem conopida in manunchiuri.
- Punem o oala cu apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare grunjoasa. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam manunchiurile de conopida. Lasam conopida la fiert timp de 7-10 minute. Aceasta nu trebuie sa fie extrem de moale, ci usor crocanta.
- Lasam conopida sa se racoreasca putin, apoi o tocam marunt.
- Amestecam conopida cu iaurt grecesc, usturoi pisat, marar si sare dupa gust.
Salata de conopida se poate servi imediat, insa este gustoasa si dupa ce sta 1-2 ore la frigider. Aceasta se pastreaza perfect pana a doua zi la frigider.
Pofta buna!

Sper ca v-a placut sugestia noastra de astazi. Distribuiti si salvati reteta!
Vizualizări: 793

