Cuscus cu legume
Cuscus cu legume este o mancare pentru cei aflati in criza de timp. Se prepara rapid, insa este extrem de hranitoare. Cuscusul este un aliment din bucataria nord- africana, un prepara versatil si usor de gatit. Nutritional, cuscusul este bogat in fibre, vitamine si minerale , fiind o sursa excelenta de carbohidrati. Cuscusul se poate servi ca si garnitura pentru diverse tocane sau simplu, cu legume, cu salate.
Bine de stiut!
- Cuscusul nu necesita fierbere indelungata, 4-5 minute sunt suficiente, dupa care urmeaza hidratarea acestuia timp de 10-12 minute.
- Legume adaugam dupa preferinta, insa tocate marunt pentru a se gati rapid.
- Am folosit pasta de tomate facuta de mine dupa aceasta reteta, insa daca folositi pasta de rosii din comert, va recomand sa folositi doar o lingura, aceasta fiind mai concentrat.
Ingrediente:
- 250 gr cuscus
- 1 ardei kapia
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 3-4 linguri de ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita curcuma
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel verde
Cum preparam Cuscus cu legume
1.Mai intai curatam de coaja ceapa si morcovii. Morcovii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar ceapa si ardeiul kapia le tocam cubulete.
2.Gatim legumele in 3-4 linguri de ulei la foc iute si apoi adaugam cele 2 linguri de pasta de rosii si 2 cani de apa ( 500 ml). Lasam 8-10 minute legumele sa se gateasca si adaugam cuscusul.
3.Adaugam sare, piper, ardei boia si curcuma, amestecam si lasam mancarea sa se gateasca timp de 5 minute.
4.Stingem focul mancarii, o acoperim cu un capac si o lasam sa se hidrateze bine cuscusul timp de 10-12 minute. Adaugam si patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!
Sper ca va place sugestia noastra de cuscus cu legume, o mancare simpla, insa extrem de gustoasa si de satioasa pe care noi am servit-o cu muraturi.
Daca va place, distribuiti reteta pentru a insira si alte persoane.
Vizualizări: 1663