Ciorba de pui cu taietei
Ciorba de pui cu taietei de casa este o ciorba foarte gustoasa care mie imi aminteste de verile din copilarie cand mergeam la bunici, iar mamaia ne facea ciorba cu pui, rosii proaspete si taietei de casa. Iubesc ciorba asta, iar taieteii de casa nu sunt deloc greu de preparat. Stiu de la mamaia ca foaia de aluat se intinde bine, bine de tot, iar taieteii ii taiem cat mai subtire. ii rasfiram apoi inainte sa ii adaugam in ciorba. Vom vedea atunci cum ciorba noastra se ingroasa.
Inlocuiri. Rosiile proaspete se pot inlocui cu pasta de tomate.
Legume. Adaugati legume dupa gust.
Ingrediente:
- carne de pui
- 1 kg rosii coapte bine
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ou mare+ 4 linguri cu varf pentru taietei
- leustean verde
- sare
Cum preparam Ciorba de pui cu taietei
1.Mai intai tocam ceapa si morcovii si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui. Am avut un pui fraged care a fiert numaidecat. Lasam ciorba la fiert 25-30 de minute.
2.Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari avand grija sa indepartam coaja acestora si lasam ciorba in continuare la fiert.
3.Pentru taietei amestecam oul cu faina, framantam aluatul si il intindem intr-o foaie subtire. Rulam foaia ca pe rulada si taiem taieteii in fasii subtiri. Ii rasfiram si ii adaugam in ciorba. Mai suplimenta cu apa daca este nevoie. Taieteii se vor umfla in timpul fierberii.
4.Adaugam ardeiul tocat marunt si il adaugam in ciorba inainte cu 10-12 minute sa ii stingem focul. Potrivim de sare si adaugam si leusteanul verde tocat marunt la final. Pofta buna!
Va recomand si ciorba de rosii cu carne de vitel/
Vizualizări: 373