Ciorba de fasole fara rentaj – reteta de post
Ciorba de fasole fara rentaj – reteta de post, o ciorba gustoasa si sanatoasa care presupune un minim de efort. Pana acum gateam cioba de fasole cu rentaj si afumatura dupa aceasta reteta. De data asta am vrut o reteta sanatoasa pentru intreaga familie si chiar a fost foarte apreciata, ceea ce a facut ciorba sa ajunga in topul preferintelor noastre.
- Reteta sanatoasa. Datorita faptului ca nu calim ceapa, aceasta ciorba este sanatoasa. In plus, nu adaugam nici ulei in ciorba. De ce sa adaugam ulei daca vrem o ciorba sanatoasa?
Ingrediente:
- aprox. 250 gr boabe de fasole
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei kapia rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- cimbru uscat
- frunze de telina si de patrunjel verde
Cum preparam ciorba de fasole
- Mai intai lasam fasolea timp de 3-4 ore la inmuiat.
- Punem fasolea la fiert si, dupa ce da in clocot, ii scurgem apa si adaugam alta apa proaspata. Punem ciorba la fiert.
- Tocam cubulete ceapa si morcovii s le adaugam in ciorba. Acoperim oala si lasam ciorba la fiert timp de 35-45 de minute.
- Adaugam pasta de rosii si ardeiul rosu tocat cubulete. Daca este nevoie, mai adaugam si o cana de apa. Acoperim din nou oala si mai lasam ciorba inca 30-35 de minute sau cat este nevoie pentru a avea boabe de fasole moi, fierte bine.
- Potrivim ciorba cu sare si adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!
Va recomand si mancarea de fasole cu sos de rosii si usturoi.
Vizualizări: 175